It is currently Fri Jul 19, 2019 2:01 pm



Post new topic Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 2:46 pm 
Offline

Joined: Mon May 16, 2016 8:01 am
Posts: 43
Location: Norway
ECU Model: S60 Pro
Distributor: Kl racing
Hi all.
I feel silly but have tried almost everything so now I ask you all for help.
After I have entered all parameters and updated ECU and locked map. so next time I'll start up so it often happens that map columns turns into a wild value ..
Hope someone can explain to me what is happening from I stop motor and strater it again.
I thought this could be sensor distance against flywheel.

greatly appreciate help with this.
Regards Andreas.


Attachments:
File comment: 2
things change 2.jpg
things change 2.jpg [ 203.94 KiB | Viewed 4936 times ]
File comment: 1
tihing change.jpg
tihing change.jpg [ 333.28 KiB | Viewed 4936 times ]

_________________
Living life sideways
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 3:00 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Posts: 929
ECU Model: S100 Pro
Distributor: None-Coil On Plug :)
Allan once told me this could happen, just somehow a bug, but I find it hard to believe it did it to 2 settings.
For the launch rpm one this could be because you have it set to set launch rpm when button first pressed. But I know the figure should not be accepted as its outside the allowable window.

For the rpm in the ignition does this figure appear in all associated maps and the set rpm columns setting?

A mystery indeed, just put it back how it should be.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 3:20 pm 
Offline

Joined: Mon May 16, 2016 8:01 am
Posts: 43
Location: Norway
ECU Model: S60 Pro
Distributor: Kl racing
thanks for reply.
yes it changes both the fuel and ignition and map columns option.
everything is put back as it was all times but occurs mostly every time I start up the next day.
really annoying problem so hope this can be resolved with a little help / suggestions from you on this forum.

_________________
Living life sideways


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 3:45 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Posts: 929
ECU Model: S100 Pro
Distributor: None-Coil On Plug :)
Oh, this is very bad.
Are you locking the ecu on exit?

Could be some sort of electrical spike?

Hope Alex can help.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 5:25 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2996
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
I'd guess it's more likely a USB adaptor causing comms issues ? Or does this happen with no laptop connected ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 6:19 pm 
Offline

Joined: Tue May 13, 2014 5:30 am
Posts: 166
ECU Model: S80 Pro
Distributor: DTA UK
Firmware Version: 73
I used to have something similar once where it would deselect two-stroke mode - be running fine one day then drop out the next, took it up to alan and he changed something either in the firmware IIRC, can't remember for the life of me what though!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Mon Aug 08, 2016 11:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 27, 2011 5:30 am
Posts: 573
Location: New Zealand
ECU Model: S80 Pro
Running latest firmware and software? I would not expect ECU to turn on at 5.4V, but Alex may correct me. I'd be testing voltages when cranking, at battery, at starter, at ECU, etc to find out why it might be logging that (if it actually is that low and not a random number...).

_________________
| '94 GSR Lancer | '96 Toyota Carib 20V | '83 Toyota Starlet | www.ignitionautosport.co.nz |


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Tue Aug 09, 2016 3:25 am 
Offline

Joined: Tue Nov 17, 2015 3:17 am
Posts: 42
ECU Model: S80 Pro
maybe check you have good earths all round? ecu, battery, chassis, starter etc?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Tue Aug 09, 2016 3:43 am 
Offline

Joined: Mon May 16, 2016 8:01 am
Posts: 43
Location: Norway
ECU Model: S60 Pro
Distributor: Kl racing
Rob Stevens wrote:
Oh, this is very bad.
Are you locking the ecu on exit?

Could be some sort of electrical spike?

Hope Alex can help.


Yes lock map every time

_________________
Living life sideways


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: can bad battry cause map to change on next stratup?????
PostPosted: Tue Aug 09, 2016 3:47 am 
Offline

Joined: Mon May 16, 2016 8:01 am
Posts: 43
Location: Norway
ECU Model: S60 Pro
Distributor: Kl racing
stevieturbo wrote:
I'd guess it's more likely a USB adaptor causing comms issues ? Or does this happen with no laptop connected ?


This happens whitout laptop on..
Locking the map after corecting it an the car runs 100% fine after but the next startup something might change not everytime but sometimes

_________________
Living life sideways


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC - 5 hours