Bosch tps 0 280b122 201

Discuss which Sensors work best with these ECUs and share how you are using inputs and outputs
Post Reply
Barry's imp
Posts: 2
Joined: Wed May 27, 2020 2:52 pm
ECU Model: No ECU

Bosch tps 0 280b122 201

Post by Barry's imp »

I have a 4 pin bosch tps.
Pin 1 output voltage signal wire on 1st
Resistance track.
Pin 2 input ref volts supplied by ecu
Pin 3 out out signal wire on 2nd resistance
track
Pin 4 common ground input and out put.

What pins do i use for the two resistance track?. this is on the s40pro.
Mr Drew
Posts: 61
Joined: Mon Apr 09, 2012 11:08 am
ECU Model: S80 Pro
Firmware Version: 62

Re: Bosch tps 0 280b122 201

Post by Mr Drew »

According to the documentation I found it's not compatible with the dta as neither of the two outputs cover the entire range of the sensor. One covers zero to 20 some degrees and the other 20 to 90!
Barry's imp
Posts: 2
Joined: Wed May 27, 2020 2:52 pm
ECU Model: No ECU

Re: Bosch tps 0 280b122 201

Post by Barry's imp »

So i'm going to have use another type of tps. Has Any one got a recommendation for a good dta compatable one?
stevieturbo
Posts: 3273
Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
ECU Model: No ECU
Location: Norn Iron

Re: Bosch tps 0 280b122 201

Post by stevieturbo »

Have you tried it ? Can you get a stable voltage throughout the movement of your throttle ?
happys60
Posts: 11
Joined: Tue Jul 30, 2013 9:50 am
ECU Model: S60 Pro
Distributor: Arens Motorsport, Holland
Firmware Version: 53

Re: Bosch tps 0 280b122 201

Post by happys60 »

It is compatible. I use it with trottlebodies from a BMW K1200 RS an my Alfa Spider with TS head. You have to connect Pin 2 and 3 to one. So you have a 3 Pin TPS
happys60
Posts: 11
Joined: Tue Jul 30, 2013 9:50 am
ECU Model: S60 Pro
Distributor: Arens Motorsport, Holland
Firmware Version: 53

Re: Bosch tps 0 280b122 201

Post by happys60 »

Oh i`m wrong. It is Pin 1 and 3
Post Reply