turbo speed sensor

Discuss which Sensors work best with these ECUs and share how you are using inputs and outputs
Alex DTA
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 28, 2014 1:03 pm
ECU Model: S40 Pro
Distributor: DTA
Firmware Version: 79

Re: turbo speed sensor

Post by Alex DTA »

Yes. Create a row in the data table for the digital input you're using, and add the conversion factor in to the Gain field.
TRN
Posts: 28
Joined: Mon Jul 29, 2013 2:39 pm
ECU Model: S100 Pro
Firmware Version: 89

Re: turbo speed sensor

Post by TRN »

Hi Alex,

Sorry to bump an old thread, but seemed appropriate:

If I'd like to use one of the wheelspeed inputs for logging a turbo rpm sensor with 0-5V square wave, what's the maximum allowed input frequency?

ECU is S100, sensor is widely used on Garrett and Borgwarner turbo's (Jaquet).

At 120.000rpm turbo speed, 14 blades and 8:1 divider in the sensor, that's a 3500Hz signal. Will that work OK?

thanks!
Alex DTA
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 28, 2014 1:03 pm
ECU Model: S40 Pro
Distributor: DTA
Firmware Version: 79

Re: turbo speed sensor

Post by Alex DTA »

Yes, that will be fine.
Post Reply